Писмо до 16-годишното ми “Аз”

Публикувано на 03.04.2015 в категория Вдъхновение от Симона

Здравей,

Как беше съботното парти?

Предполагам пак си се посмяла с приятели, потанцувала си на хаус музика и си се превърнала в едно голямо усмихнато фосфорно петно с многоцветни гривни на ръката. Срещнала си няколко момчета, с които не си успяла да откриеш достатъчно общи теми и си се отегчила. Е, нищо, нали приятелите ти са до теб…

Прибра се на сутринта, тихо се мушна в леглото и се размечта отново, нали? Влюбена в живота и изпълнена с толкова много топлина и енергия, без ясната представа към какво да я насочиш. Не се тревожи, тепърва всичко ще ти се изясни.

Тук съм, за да ти кажа нещо много важно:

Не се отказвай.

Ще преминеш през много трудности преди да откриеш своето призвание. Ще понесеш много болка преди да откриеш мечтания мъж. Ще загубиш близки и познати. Но ще запазиш себе си.

Раните ще ти напомнят, че си се опитала. Пресушените очи ще те разтоварят и ще те върнат в реалността. Треперещите ръце ще те отърват от вредните навици.

На 26 ще бъдеш вече червенокоса. Не го очакваше, нали? Все си мислеше, че няма да ти достигне смелост.

Ще се изненадаш колко смела си станала.

Преодоля толкова много страхове, сбъдна толкова много мечти, гордея се с теб. Предстоят ти много хубави неща, слънчево момиче. Не спирай да се усмихваш, когато е най-трудно. Някой ден ще си благодариш, че не си се предала.

Животът възнаграждава мечтателите. Колкото и да не ти се вярва днес, след години ще бъдеш копирайтър, ще записваш хубава музика и ще си намерила The One.

И още нещо важно:

Не се страхувай да си „счупиш главата“.

След 10 години всичките грешки, които допускаш сега, ще са се превърнали в най-полезните уроци. Живей неразумно, смей се, пей боса по улицата, не спи с цели дни, запознавай се с всевъзможни лудетини като себе си… Един ден ще се сещаш за всички тези спомени с усмивка. И няма да съжаляваш нито за секунда.

Бъди себе си. Всичко друго само ще се нареди. Обещавам.

С много обич,

Аз

Тагове: , , , , , , , ,