Рискувай, ти можеш!

Публикувано на 20.11.2015 в категория Вдъхновение от Симона

Този пост няма да бъде толкова СИМпатичен. За сметка на това ще съм искрена, директна, брутална. Защото е време да се размърдаш от стола и да започнеш да живееш.

Животът ти започва с първата глътка въздух и приключва с последната. Междувременно, обаче, се случват много интересни и красиви неща, стига да не си прекалено забързан/а, за да ги видиш.

Ако всеки път, когато чуех фразата “Животът ми минава покрай мен и имам чувството, че не правя нищо”, получавах по един долар, щях вече да съм си купила страхотно имение в Калифорния.

Защо не направиш нещо по въпроса?

Най-лесният начин да пропуснеш възможностите и красивите моменти в живота е да не бъдеш съзнателен за тях. Как се случва това? Като оставяш страховете си, спомените от миналото и ограничаващите възприятия за света да диктуват как се справяш със ситуациите в настоящето. Понякога изглежда страшно на пръв поглед да се спуснеш с главата напред, но си струва.

Рискувай!

Всеки път, когато не рискуваш, едно малко пухкаво котенце се самоубива. И животът ти стои на пауза. Заслужава ли си да стоиш само на едно място и да гледаш как всички около теб живеят живота си, а ти си просто страничен наблюдател?

risk-it

Ами ако се провалиш?

Да, да, всички знаем колко е страшно и неясно. Но как ще разбереш какво си можел/а да постигнеш, ако просто не го направиш? Пробвай – може да успееш и да достигнеш висини, до които дори не си предполагал/а, че можеш да се докоснеш.

Съжалявам, че ще те разочаровам, но в розовия илюзорен свят с еднорози и дъги няма да откриеш това, което търсиш. Само с падане и ставане ще се научиш да стоиш изправен/а на краката си. А да осъзнаеш, че нямаш нужда от опора, за да продължиш напред в живота, е най-сладкият урок.

Откъде да започнеш тогава?

Помисли какво те вдъхновява, какво кара сърцето ти да бие по-силно от всичко друго, за какво би разменил всичките си пари/бъбреци/далечни роднини. Откри ли го? Ако още не си, препоръчвам ти да си отговориш на няколко кратки въпроса:

1. Ако имаше всичките пари на света, с какво щеше да се занимаваш?

2. Какви каузи те интересуват? С какво искаш да допринесеш за развитието на човечеството?

3. Каква беше детската ти мечта и защо престана да я преследваш?

4. Какво е любимото ти хоби и защо не го превърнеш в професия?

5. Изброй трите дейности, които те карат да светиш от щастие и да забравяш за околния свят, докато ги вършиш.

Смисълът на живота не е да гледаме денонощно предавания по телевизията като зомбирани или да анализираме в главата си случки от миналото. Смисълът е да го живеем. Тук и сега.

Готов/а ли си да започнеш?

Тагове: , , , , , , ,