Една порция щастие, моля!

Публикувано на 09.04.2013 в категория Вдъхновение от Симона

Или може би не трябва да си поръчвам щастие и тогава то само ще дойде при мен?…

По мое мнение не съществува щастие, а по-скоро щастливи кратки мигове – моментите, в които виждаш/чуваш/усещаш/разпознаваш нещо, което те кара да се усмихваш. Затова и реших да съставя един скромен списък на малките, неочаквани мигове на щастие.

1. Разплитането на кабели, търсейки зарядното за телефона – Всеки, който има много зарядни и по някакво стечение на обстоятелствата ги държи на едно и също място, ще разбере какво невъобразимо щастие изпитвам, когато намеря точно този, който ми трябва…

2. Дезинфектант за ръце – Може би се дължи на манията ми за чистота, но не мога да си представя да се намирам във влак, например, и да не разполагам с дезинфектант за ръце.

3. Намирането на нещо отдавна загубено – Едно от най-прекрасните усещания според мен, защото си падам сантиментална натура и обичам да откривам неща, които са останали в съзнанието ми като загубени. Например пари. :)))

4. Първото парче пица, когато си гладен – Преди да бъда обвинена в пропагандиране на нездравословно хранене, държа да отбележа, че това се отнася до първата хапка от всичко, което обичаш, когато си го очаквал с нетърпение и… гладен стомах

5. Цъфналите пролетни дървета и разходката с любим човек сред тях – Признавам си, това е изключително тривиално щастие, но за мен лично пролетта е най-прекрасният сезон и едни от най-красивите мигове, без значение с любим човек или не, свързвам именно с нея.

spring trees

6. Усмивката на непознато дете на улицата – Случвало ли ви се е да имате ужасен ден и всичко около вас да ви се струва негативно? Няма нищо по-хубаво от усмивката на едно малко непознато човече, което ви вижда за първи (вероятно и последен път), но въпреки това успява да огрее целия ви ден. :)

7. Да пуснат любимата ти песен в дискотека/клуб/бар/концерт – Спомням си изключително ясно няколко подобни щастливи мигове – например на концерта на The Prodigy миналата година.

8. Да разбереш, че човекът срещу теб обича нещо, което и ти (филм, песен, марка…), след което да изпаднете в сладка дискусия – Обичам да изучавам хората, да ги опознавам, анализирам, да търся общи интереси, затова и винаги съм отворена към нови приятелства.

9. Да вали дъжд, а ти да си стоиш вкъщи на топло с приятна компания – Дали ще бъде събиране с приятели, или мързелив ден в леглото с любим човек, а може би компанията ти ще се състои от чаша червено вино и приятна музика? Няма значение, важното е да се чувстваш щастлив, докато се наслаждаваш на дъждовния съпровод отвън.

10. Да излезеш и да вдишаш чистия въздух след дъжда – Аз лично съм любител и на класическото “излизане в дъжда”, усещането е невероятно.

11. Да разбереш, че ще ставаш майка/баща/баба/дядо/свако/вуйчо/леля/стринка и т.н, когато детето е желано – Излишно е да правя пояснения, всеки от нас предполагам е изпитал поне веднъж подобно чувство и знае за какво неподправено, неочаквано, истинско (може би най-голямото) щастие става въпрос.

mommy-and-daddy-kissing-baby-small

12. Непознат човек да върне изгубена твоя вещ – Досега не ми се е случвало подобно чудо на чудесата, но имам близки, които са ми разказвали за подобни прояви и искрено се радвам, че доброто все още съществува.

13. Да усетиш уханието, което ти напомня за някакъв скъп момент/човек – Парфюмът на любимия човек, курабийките на мама, уханието на Bushmills… (и свързаната с него прекрасна компания :))

14. Да си харесаш дреха/обувка и да имат точно твоя размер, който е последният останал в магазина – Може би едно от най-прекрасните чувства на този свят (особено за нежния пол)!

15. Да честитиш рождения ден на някой от семейството ти или близък приятел и да видиш искреното, неподправено щастие в очите му – Обичам рождените дни на близките ми хора, защото тогава имам възможност да развихря въображението си и да им подаря нещо, което знам, че искрено ще ги зарадва. И не, не става въпрос за материалните подаръци в случая, а за една топла прегръдка и пожелание от сърце.

16. Да спечелиш от някакво състезание или томбола хубава награда – Рядко взимам участие в игри и томболи, но си спомням още как спечелих като малка от тотото и какъв прилив на щастие ми донесе това събитие.

17. Когато се махне „синият екран на смъртта“, след като си направил нещо на компютъра си – Не претендирам, че разбирам от компютри, но знам, че “посиняването” на екрана ми никога не е добър знак. И не мога да ви опиша какво щастие изпитвам, когато всичко се оправи след това…

18. Когато направиш добро на (не)познат и видиш благодарността в очите му – На това му казвам “win-win” ситуация, защото щастието е заразно – направиш ли добро, се чувстваш облагороден и щастлив.

Ако някой от вас е успял да стигне до края на тази безкрайна статия, нека го попитам директно: А теб какво те прави щастлив? :)

Тагове: , , ,