Музиката като начин на живот

Публикувано на 07.11.2014 в категория Вдъхновение от Симона

Често се питам: без какво нe мога да живея? Изключвайки тривиалните отговори от типа на “въздух, вода, храна, смартфон”, се замислих, че това е музиката.

Какво е музиката за мен?

Най-нематериалното богатство, което изразява душата на един човек и може да достигне до милиони други. Единствената форма на изкуство, която е способна да ме откъсне от реалността и едновременно с това да ме върне; да ме накара да се усмихна и същевременно да ме натъжи; да ме ядоса и паралелно с това да ме успокои.

Какво е музиката за света?

Нещо, без което мисля, че вече не можем да съществуваме. Слушаме я, докато се приготвяме за работа, на път за работа, на работа, в метрото, вкъщи, на лаптопа, на дискове, по радиото и телевизията. Музиката е навсякъде и е толкова разнообразна и необятна, че имаме възможност да слушаме каквато и когато си поискаме.

Защо музиката е толкова важна?

Музиката е начин да изразиш себе си, но и да почувстваш, че не си сам. Текстовете на много песни засягат общочовешки проблеми и е съвсем различно, когато откриеш, че някой друг също съпреживява сходни емоции. Без музика природата не е така красива, филмите не са така интересни, клубовете не са така вълнуващи, дори храната не е така вкусна. Музиката обединява, разведрява, свързва човек с истинската му същност.

Обичам музиката, защото…

Ще се радвам всеки, който желае, да довърши това изречение в коментарите. Моят отговор е кратък: защото музиката – това съм аз. Намирам се, разливам се, потапям се, преоткривам се, вдъхновявам се от нея. Преди 3 дни си създадох канал в YouTube и качих първия си кавър. Каня се да го направя от години, но все не ми достигаше смелост, макар и да пея на сцена от дете. Не съжалявам, че го направих, напротив – подарих част от себе си на света, а в края на деня според мен няма нищо по-важно от това да си щастлив и да се занимаваш с това, което обичаш.

Музиката е любимата ми тема, затова ще се радвам да коментираме различни жанрове, разбирания и мнения. Сега е твой ред, напиши ми какво е музиката за теб :)

Тагове: , , , , , , ,