Гласът на автентичността

Публикувано на 19.12.2014 в категория Вдъхновение от Симона

Как се раждат добрите идеи? Има ли хора, които намират своето призвание като писатели още от ранните си детски години или себеоткриването се случва впоследствие? Защо писането е висша форма на “разбулване” на авторската самоличност?

Имам толкова много въпроси в главата си, че отговорите започват да се блъскат един в друг, наслаждавайки се на поредния хаотичен танц в съзнанието ми.

Напоследък попадам на все повече книги, които са написани неискрено, с идеята да бъдат “продадени”. Харесвам автори, които не изкривяват гласа си, за да звучи по-красиво на читателите си, а са неподправени, болезнени, дълбоки, като душите си.

Този пост е насочен към всички, които пишат и могат да разберат интензитета на емоцията, когато пръстите им се плъзгат по клавиатурата, или се наслаждават на звука от докосването на писалката и девствената бяла хартия.

Писането на художествена литература (да, този път няма да говоря изобщо за копирайтинг, аз също съм учудена…) е своеобразно изливане на най-съкровените, скритите, невъобразимо искрените и неподправени кътчета на душата. Затова и публикуването и четенето на материали пред други хора може да бъде една нелека задача.

Източник: http://wallpapermania.eu/ Всички права запазени.

Спомням си първия път, когато реших да споделя нещо на сбирките на Литературния клуб – ръцете ми трепереха, гласът ми се вълнуваше при прочитането на всяка дума, а самият текст се размиваше пред очите ми. Емоциите, които изпитвах в този момент, бяха по-комплексни дори от онези, които изпитваме при първата си целувка. Чувствах се толкова уязвима, отворена като книга, неподправена и истинска.

Това харесвам в света на литературата – пируетите на фантазиите, пътуването на словесността по различни пътеки, в съчетание с отпечатъка на личностните преживявания. Не съм фен, обаче, на профанизираните автори, които изливат на хартия мисли, в които дори самите те не вярват и по този начин спомагат за краха на истинските неща.

Понякога е страшно да споделиш какво точно мислиш със света, но ако не го направиш, никога няма да срещнеш други хора като теб. Истинските приятели не са тези, с които само се забавляваш, а онези, с които можеш да водиш абстрактни и дълбоки разговори до сутринта. Онези, които за теб са като интересна книга, която не можеш да оставиш и искаш да препрочиташ отново и отново, защото винаги ще откриваш едно важно късче в нея –  душата си.

Тагове: , , , , , , ,