Идеи – елате в повече!

Публикувано на 01.03.2013 в категория Вдъхновение от Симона

Съществуват много методи за генериране на идеи, но аз си имам една малка тайна, която с удоволствие ще споделя с вас.

Всеки, занимаващ се с една или друга форма на творчество, вероятно ще ме подкрепи, че раждането на идея е едно от най-страхотните чувства, които може да изпита човек. Някои специалисти казват “Не носи работата си вкъщи”. Предпочитам да застана зад максимата “Работи това, което ти доставя удоволствие, и никога няма да имаш чувството, че работиш”.

Установила съм, че създаването на реклама започва със солидна доза първоначално вдъхновение, което се усеща като кълбо от емоции и хвърчащи идеи. След което започва голямото нахвърляне на един лист, задраскване, поправяне, умуване, търсене на стимулатори – кафе, разговори с приятели, шоколад, музика… И пак се стига до задънена улица.

Открих сама за себе си перфектната формула да генерирам идеи – спейки. :) Много хора нямат щастието да помнят сънищата си, а на мен едни от най-добрите и спонтанни идеи са ми идвали точно насън. Едно от най-важните неща, които трябва да направите в този случай, е да държите лист и химикал до леглото си, за да има къде бързо да напишете идеите си в момента, в който се събудите.

idei-elate

Сега голяма част от вас вероятно ще кажат „Аз не сънувам“, „Аз не помня своите сънища“, „Тази статия е абсолютно безполезна“. Не. Моята цел не е да ви кажа точно какво да направите, защото вдъхновението е нещо уникално, затова и начините, по които всеки човек стига до него, са различни. С настоящия материал се стремя да ви провокирам да искате, търсите, можете повече.

Най-добрите идеи се раждат спонтанно, обикновено в най-неподходящия и неочаквания момент. Важното е да не спирате да търсите каква е вълшебната формула за вас и когато я откриете, ще установите, че потокът от идеи се превръща в значително по-плавен и успешен.

Ако съберете смелост да споделите какви са вашите методи за генериране на идеи, оставeте коментар под статията. Няма да ви отнеме много време, а в резултат на това бихте могли да вдъхновите някого да седне и да твори. :)

P.S. Ако някой самозванец, например Леонардо ди Каприо, реши да краде сънищата ми, държа да отбележа, че авторското право си го нося и в леглото. 

Тагове: , , , , , , ,