Да вярваш = да живееш

Публикувано на 18.11.2013 в категория Вдъхновение от Симона

Най-могъщата сила, най-голямото богатство, най-доброто лекарство за болката е вярата. Всеки подхожда към нея строго индивидуално и я усеща по различен начин: едни вярват в собствените си сили, други – в Бог, трети – в позитивното мислене, четвърти – в справедливостта, пети – във всичко изброено…

Защо вярата е толкова необходима в днешно време?

Вярата символизира убеждението, че нещо силно желано ще се случи по начина, по който искаш. Във времена, в които да вярваш в чудеса е отживелица, е все по-трудно да намериш магията около себе си. И все пак понякога, след като преживееш нещо красиво, предразсъдъците остават заключени в кутия, маркирана с бележка “минало”. Повярваш ли веднъж в красотата на малките неща, си обречен да я откриваш дори и в най-грозните моменти… :)

Прекалено много “черни” неща съм преживял/а. Как да вярвам в доброто?

Да вярваш в успеха е предпоставка за успех; да повярваш в доброто е една крачка напред към превръщането ти в по-добър човек; да търсиш винаги справедливост е принцип, според който да водиш достоен живот в хармония със себе си.

Всеки сам избира в какво да вярва, но за мен най-жизненоважна е вярата в самия теб. Когато всички те блъскат, намери сили да отвърнеш на удара; когато всички те убеждават, че няма да успееш, докажи им, че грешат; когато светът ти изглежда по-мрачен от всякога, повярвай във възможностите си, във вътрешната си сила и си подари красиви мигове, изпълнени с щастие и светлина.

Заслужава ли си да вярвам, след като мога да остана разочарован/а накрая?

Разбира се. Ако не се стремиш към нищо, винаги ще бъдеш разочарован, затова е много по-добре да намираш смисъл във всичко, с което се захванеш, и да вярваш във възможностите си да промениш всичко, което вече не те удовлетворява или прави щастлив.

В края на деня всички материални блага, всички мигове, в които изморен си заспивал на работното си място, всички нерви и негативни емоции вследствие натиска на обществото, могат да бъдат изтрити само с една целувка от любимия човек, прегръдка от родителите ти или усмивка от детето ти…

Струва си да вярваш, да се бориш, да се стремиш, да обичаш, да дишaш, да бъдеш! Никога не го забравяй и смело напред!

Тагове: , , , ,