6 съвета за ефективно стягане на багаж

Публикувано на 03.08.2016 в категория Вдъхновение от Симона

Лятото е в разгара си и за пореден път ми предстои пътуване. След като години наред пътувах с половин къща багаж, този път реших да бъда по-компактна.

Ето ги 6 от най-ефективните техники за стягане на багаж:

1. Направи си списък

Създаването на списък е най-ефективният начин да не забравиш нищо важно. Аз лично предпочитам писането на ръка, с номерация за всеки включен в багажа артикул. По този начин не само мога да отметна всичко, което вече съм прибрала, но и да не забравя нещо в хотела, когато дойде време за връщане обратно.

2. Вземи си чанта

Без значение дали ще пътуваш със самолет, кола, влак или автобус, важно е да държиш най-чупливите и скъпи вещи близо до теб. Ако не можеш да събереш в джоба си пари, документи, ключове и телефон, погрижи се да разполагаш с малка чанта, в която да ги сложиш. Специален съвет за всяка дама: пудрите, сенките и ружовете могат лесно да се разпръснат по пътя, затова е добре да ги държиш в дамската си чанта.

travel-1

3. Направи си аптечка

При дълъг път е важно да разполагаш с лекарства, които могат да ти помогнат при евентуално неразположение. Хапче за болки в главата, корема, противоалергично средство или инхалатор (ако имаш астма). Разположи ги на място, където да можеш бързо и лесно да ги откриеш. При евентуална злополука (особено с кола) е добре да разполагаш със спирт, лепенки и превързочни материали.

4. Вземи 1/3 от багажа си

Това е може би един от най-важните съвети, които мога да дам на всеки пътуващ. Разположи на леглото си всичко, което възнамеряваш на вземеш. След което направи така, че да отпътуваш с 1/3 от това количество. Много често ни се случва да опаковаме значително повече дрехи, отколкото бихме могли да използваме. Или си взимаме излишни вещи като фотоапарат, когато смартфонът ни прави не по-малко хубави снимки. Помисли какво наистина може да ти бъде полезно и остави останалото вкъщи.

5. Сгъвай дрехите “на руло”

Сгъването на дрехите по ефективен начин може да спести изключително много място в куфара. Един от най-добрите методи е да ги “завиеш на руло”. Така не само ще бъдат по-малко измачкани, но и ще освободиш място за обувки, козметика, колани и други важни за теб аксесоари. Ето едно видео, което със сигурност ще ти помогне:

6. Следи багажа си

Този съвет не е толкова свързан с приготвянето, колкото с прибирането с точно толкова багаж, с колкото си тръгнал/а :) Много хора оставят лаптопа си в колата “за малко” и след това с ужас откриват, че има крадци нинджи, които само това чакат. За да си спестиш главоболия, винаги взимай в себе си ръчния багаж или го остави на място, където ще бъде опазен през цялото време.

Надявам се тези съвети да са ти били полезни :) Ще се радвам да споделиш в коментарите твоите хакове за по-лесно приготвяне на багаж. Весело лято от мен!

Тагове: , , , , , , ,