5 женски съвета за бързо приготвяне сутрин

Публикувано на 15.07.2016 в категория Вдъхновение от Симона

Още само 5 минутки. Snooze няколко пъти. 30 минути по-късно…

Ако си дама и четеш тези редове, със сигурност знаеш какво препускане те очаква в сутрини като тази. Затова съм ти приготвила няколко полезни съвета.

Ако пък си кавалер – ето един прекрасен начин да помогнеш на приятелката си да спре да тича нервно из стаите и да те стресира рано сутрин.

И така… да започваме!

1. Сутринта се познава от вечерта

Или с две думи: приготви си дрехи от предходната вечер. Разбира се, разполагам с контра въпрос: “Ами ако времето утре е различно?” Така е, не винаги можеш на 100% да предскажеш времето (освен ако не се казваш Емо Чолаков), но е по-добре да имаш нещо приготвено от предния ден, вместо да губиш 15 минути, изправяйки се пред най-голямата дилема в живота на една жена. А именно – “Нямам какво да облека!”

2. Социалните мрежи няма да избягат

Голяма част от забавянето сутрин се дължи на любопитството да проверим какво се случва във Фейсбук, Инстаграм, Туитър и т.н. Важното в случая е да приоритизираме задачите си, а именно: 1. Приготвяне; 2. Излизане; 3. Пътуване до работа; 4. Работа. Социалните мрежи ще бъдат там и след няколко часа, но вместо да скролваш безцелно, може да започнеш деня си, забелязвайки това, което се случва около теб. И наслаждавайки му се.

3. Малките женски подробности

Ако обичаш да се гримираш, със сигурност знаеш колко трудно е да го направиш едновременно бързо и качествено. За  да не се сдобиеш с “панда очи” или “вежди гъсеници”, просто отдели 10-15 минути и се гримирай на спокойствие.

sutrin-1

Аксесоарите също изискват време, затова препоръчвам отново да помислиш за тях от предходната вечер. Най-добрият вариант е чантата ти да бъде на лесно достъпно място (стол, антре), слънчевите очила да са прибрани в нея, а обувките и връхната дреха да са извадени в коридора.

4. Мантра за най-важните неща

Четирите свещени думи: ключове, документи, пари, телефон. Винаги проверявам дали ги нося със себе си преди да изляза. Когато бързаш сутрин е възможно неволно да забравиш нещо важно, затова те съветвам да държиш ключовете си до/на вратата, документите и парите в чантата, а телефонът да бъде последното нещо, което изнасяш в коридора непосредствено преди да излезеш.

5. Вълшебните 21 дни

Необходими са 21 дни, за да можеш да култивираш нов навик. Пробвай всеки ден в следващите 21 да планираш излизанията си рано сутрин и ще се убедиш колко е приятно. Не само ще разполагаш с повече време сутрин (за спорт, медитация, чаша кафе и др.), но и ще премахнеш излишния стрес.

Сподели в коментарите твоите техники за бързо приготвяне сутрин, ще ми бъде много интересно да ги прочета :)

Тагове: , , , , , , , ,