Социалното предприемачество като успешен бизнес модел

Публикувано на 25.11.2013 в категория Събития от Симона

 

Предоставяйки иновативни решения на социалните проблеми, социалното предприемачество е бизнес модел, който тепърва ще добавя стойност и ще влияе върху просперитета на обществото. Макар и популярно в световен мащаб, социалното предприемачество все още не е широко разпространено в България.

Какво точно представлява социалното предприемачество?

“Съвкупност от дейности, насочени към разрешаването на важни обществени проблеми, които носят и приходи за предприемача. Социалното предприемачество е баланс между организациите с идеална цел и обикновените бизнес начинания, защото може да се самоиздържа и да носи печалба, и едновременно с това да помага за преодоляването на социални трудности и неприятности, свързани с опазването и възстановяването на околната среда.”

Къде мога да науча повече за този бизнес модел?

На 28 ноември 2013 година в гр.Варна ще се проведе професионално обучение на тема “Социалното предприемачество: успешен бизнес модел с ползи за цялото общество”. Събитието ще се състои в Best Western Union Park Hotel Varna, като регистрацията е от 18:40ч., а самото обучение започва в 19:00ч. След успеха на първото издание на формата, състояло се през месец май, JCI Bulgaria организира ново обучение с цел изясняване същността, възможностите и ползите от социалното предприемачество като успешен модел за бизнес, който носи ползи не само за предприемача, но и за обществото като цяло.

Защо да посетя това обучение?

Ако се интересуваш по какъв начин социалното предприемачество би могло да се разглежда като алтернатива на традиционния бизнес и искаш да използваш възможността да научиш нови неща и да създадеш контакти, можеш да се запишеш за предстоящото безплатно обучение, като попълниш регистрационната форма. Гост-лектор на семинара ще бъде Женя Ценовска, собственик на малък бизнес и председател на Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложнения. Обучението е подходящо за предприемачи, мениджъри на средно и високо ниво, специалисти, студенти и всеки, който иска да разшири своите хоризонти.

За повече информация относно професионалното обучение, можеш да погледнеш фейсбук страницата на събитието или сайта на организацията.

Тагове: , , , ,