SEO Конференция 2013 – събитието, което си заслужаваше чакането

Публикувано на 27.03.2013 в категория Събития от Симона

С много приятни емоции бе свързано гостуването ми в София, където имах удоволствието да присъствам на SEO Conference 2013. Без да се впускам в излишни подробности и да ви докладвам в скучен телеграфен стил, ще ви разкажа накратко с какво запомних този ден и защо конференцията си заслужаваше да бъде посетена според мен.

Алармата на телефона ми започна да звъни точно в 6:00 часа. Бях предвидила snooze-ване, може би още поне половин час откраднат сън, но с такова натърпение очаквах събитието, че станах моментално. С много ентусиазъм се насочих към Интер-Експо Център, където трябваше да се регистрирам между 8:00-9:00 часа. На вратата ме посрещнаха Панда и Пингвин, с които по-късно не пропуснах да се снимам. : )

Тъй като лекциите бяха разпределени в две зали, представляваше сериозен проблем за мен да се телепортирам, затова и бих могла да изкажа предимно общите си впечатления за събитието. Огнян Младенов заслужава адмирации за прекрасната организация, както и запомнящите се встъпителни думи.

На Мария Моева (от Google) се падна честта да ни разсъни с първата лекция, озаглавена „Напред към бъдещето (с кратка отбивка в зоопарка)“. Не само заглавието ме провокира, презентацията бе меко казано зашеметяваща – добре структурирана, подробна, с много полезна информация на едно място.

Изключително съм щастлива, че Иво Илиев, Любомир Любомиров, Димитър Димитров и инж. Евгени Йорданов представиха достойно Варна и засипаха публиката с интересни презентации, полезни ресурси и много поводи за усмивки.

Снимка: TVOFoto; Всички права запазени

Очарована съм от представянето на всички лектори, които успях да гледам на живо (или на запис). Мисля, че конференцията беше полезна поради две причини: практическата ѝ насоченост и интеракцията с лекторите. Дистанцията между публиката и презентиращите бе сведена до минимум, предоставяйки възможност за обсъждане на конкретни казуси.

Поради многообразието от интереси на настоящите читатели на блога, не възнамерявам да се спирам върху всяка отделна лекция. Вместо това ще поместя ресурсите, които организаторите на SEO Конференция 2013 любезно предоставиха за всички вас. Ако желаете да се почувствате на мястото на събитието и да гледате част от лекциите, кликнете тук. Можете да погледнете снимките и презентациите, защото съдържат много интересни статистики и конкретни SEO съвети.

В обобщение бих искала да кажа, че SEO Conference 2013 беше на европейско ниво и вдигна много високо летвата за събития в бранша по нашите географски ширини. Ще се радвам да споделите впечатленията си, ако сте присъствали, или да дискутираме някоя от темите на лекциите, която ви е заинтригувала. Аз лично очаквам със същото нетърпение SEO Conference 2014, за която не се знае все още нищо, освен… че ще си заслужава. : )

Тагове: , , , , ,