Изповедите на една червенокоса рекламистка

Публикувано на 18.04.2014 в категория Вдъхновение от Симона

Обичам рекламата. Обичам всеки звук, всеки цвят, всеки детайл, всяка частица креативност, която е била вложена в създаването й.

Гледах преди малко поредния епизод на Mad Men, който ме накара да се замисля колко много дава и в същото време безвъзвратно отнема рекламният бранш. Да бъдеш рекламист обикновено е въпрос на избор, защото в тази сфера на професионално развитие накрая остават само акулите – хората, които са готови да опустошат всичко, което се изпречи на пътя им. Защо ли? Заради нея. Рекламата…

Неугасваща е любовта, страстта, желанието, вдъхновението, когато искаш да превърнеш своята идея в реклама. Не може да се опише чувството, което изпитваш, когато бързаш да запишеш/кажеш/превърнеш концепцията си в реалност. Адреналинът, учестеното дишане, понякога дори избиващата пот – всички признаци, че се вълнуваш; че правиш любов с рекламата и си готов да дадеш всичко от себе си, за да я видиш завършена във вида, в който вече си я почувствал.

Много хора не разбират какво е да обичаш работата си от цялото си сърце, защото казват, че е загуба на време да създаваш нещо, след като понякога дори името ти остава в сянка. Не съм съгласна с тях, защото вътрешното удовлетворение да си излял креативността си като боички на бяла хартия, да си споделил частица от себе си с остатъка от света, да си изживял тази смесица от щастие, вълнение, трепетно очакване и искрена наслада, е една от най-прекрасните емоции, които смея да кажа, че съм изпитвала.

Не мога и не искам да избягам от този бизнес – пристрастена съм към усещането да творя, да се развихрям, да давам всичко от себе си и в края на деня да знам, че съм направила света с една идея по-цветен. Пък дори и да е само моя личен.

Щастлива съм, че открих нещото, което ме кара да се събуждам всяка сутрин с желание и да заспивам всяка вечер с още идеи. Пожелавам на всеки да изпитва страст и удовлетворение от това, с което се занимава, и никога да не се отказва, докато не го открие. Защото животът е прекалено кратък, за да се занимаваш с нещо, което не те прави щастлив.

Или както казва моят любимец Чарлз Буковски: “Открий това, което обичаш, и го остави да те убие.”

Тагове: , , , , ,