Bad timing или така е трябвало да се случи?

Публикувано на 18.07.2013 в категория Вдъхновение от Симона

Замисляли ли сте се колко много време губим в търсене на обяснения защо нещо се е случило по определен начин? Прехвърлянето на отговорност върху дадено обстоятелство значително улеснява съществуването на всеки от нас, но истината е, че всичко се случва по най-добрия възможен начин.

Вдъхновението често ме сполита след като съм изгледала интересен филм или съм слушала подходящата музика. В този конкретен случай един от любимите ми сериали Californication съчета и двете, провокирайки ме да изкоментирам с вас феномена „bad timing”.

В продължение на близо 2 месеца все се изпречваше нещо, за да нямам възможност да се насладя на последния епизод от шести сезон. Гледах го едва сега и осъзнах две неща:

  1. Ако го бях гледала преди два месеца, преди две седмици, дори преди два дни, нямаше да ми въздейства по начина, по който ми се отрази точно тази вечер.
  2. Също както този епизод, всичко в живота идва в точния момент, в който е трябвало да се случи.

Много пъти съм се опитвала да обясня възникналите проблеми, нежеланите последствия, неспечелените битки, неизказаните желания, неизживяните моменти. Връщала съм се назад, задрасквайки в главата си всичко, което съм можела да направя по различен начин, разигравайки всевъзможни изходи от ситуациите. И за какво?

Ако един миг беше изживян по различен начин, нямаше да се намирам на мястото, което съм сега. Нямаше да съм се превърнала в човека, който съм. Нямаше да съм разбрала всичките житейски уроци, на които тези „лоши“ обстоятелства са ме научили.

Така че не се самозалъгвайте, че „не ви е дошло времето“ да направите нещо. Единствените обстоятелства, с които разполагате са „тук“ и „сега“. Изживейте ги пълноценно.

Тагове: , , ,