Защо клиентите да изберат Вашата рекламна агенция?

Публикувано на 20.03.2013 в категория Маркетинг от Симона

Винаги съм била на мнение, че конкуренцията е една от основополащите сили, задвижващи икономиката в положителна насока. В условията на високо конкурентен пазар и при наличието на все по-компетентни и информирани клиенти, всяка рекламна агенция (особено ако е новоизлюпена) бива изправена пред сериозно изпитание – как/дали ще успее да се задържи сред лидерите в бранша.

Но как всъщност можете да превърнете агенцията си в една от водещите на пазара?

Бъдете запомнящи се

Проучете конкуренцията, следете какво и как се случва в другите рекламни агенции и направете всичко възможно да се отличавате от тях. На пръв поглед графичното оформление, логото, слоганът може да не Ви се струват от съществено значение, но в повечето случаи ключът към успеха трудно може да бъде намерен, ако липсват фундаменталните елементи, които да подсилят Вашия бранд в съзнанието на потребителите.

Постарайте се с действията си да покажете своята уникалност, бъдете провокативни и различни. Почеркът на отделния творец е оръжието, което го отличава от всички останали. Не следвайте традиционните методи, съсредоточете усилията си върху клиентите – разберете какво желаят те, поднесете им го по един елегантен и неустоим начин. Накарайте ги да се почувстват като настанени в луксозен хотел, обгрижвани, желани и специални. Но как всъщност можете да спечелите първо доверието им?

Прозрачност, точност, сигурност

Прозрачността в отношенията между Вас и Вашите клиенти е жизненоважна за поддържането на устойчиви бизнес контакти. За да спечелите доверието им, бъдете искрени, не преувеличавайте, когато обещавате и не сваляйте звезди, които дори не можете да видите в небето. Няма нищо по-хубаво от честните и чисти отношения, затова е много по-добре да им предоставите повече, отколкото сте предложили първоначално, в сравнение с вкуса на разочарованието след изпълнение на поставената задача.

Социални до безкрай…

Обръщали ли сте внимание колко много рекламни агенции не поддържат уебсайтовете си? Да не говорим какво е положението, що се касае до присъствието им в социалните мрежи…

klientite-reklamna-agencia

Във време, в което потенциалните Ви клиенти си пият кафето, сърфирайки във Фейсбук и туитват почти всеки детайл от ежедневието си, е грехота да изоставате по този параграф. Създаването на профили в социалните мрежи е задължително за Вас и Вашия бизнес, защото обратната връзка е един от най-важните фактори за пробуждането на желание, ентусиазъм и призив към действие у Вашите настоящи и потенциални клиенти.

И нека обобщим: оригиналните идеи, прозрачността в отношенията с клиентите и активното онлайн присъствие са три сериозни предпоставки за превръщането на Вашата рекламна агенция в ТЯХНАТА рекламна агенция – агенцията, която ще отговаря на техните нужди, ще успее да задоволи техните потребности и ще се превърне в техния top-of-mind choice (първото, за което се сещат).

Истината е, че повечето клиенти не знаят какво искат, затова е важно да им помогнете да го открият. Всеки дълъг път започва с малки крачки, готови ли сте за тях? : )

Тагове: , , , ,