5 причини да заобичаш зимата

Публикувано на 01.12.2016 в категория Вдъхновение от Симона

Преди години не харесвах изобщо зимата – ниски температури, върлуващи грипове, трудно и бавно придвижване из града. От 2 години, обаче, започнах да виждам чара на този прекрасен сезон. Ако ти се иска тази зима да промениш настройката си, виж моите 5 причини да се насладиш на сезона:

1. Домашен уют

Колкото и да са приятни другите месеци, нищо не може да се сравни с топлината на семейното огнище през зимата. Има нещо безкрайно уютно в завиването с меко одеало, пиенето на чай и четенето на книга в домашни условия, докато навън е студено и вали сняг.

2. Празнична обстановка

Студените месеци са времето за червено вино с вечерята, топли прегръдки с любимия човек, коледни филми и събиране на цялото семейство на едно място. Ароматът на канелени пръчици, красивите лампички навсякъде и подаръците за любимите хора са само част от празничната обстановка, която те затопля през зимните месеци.

3. Свежест

Зимата не е “страшна”, когато си облечен с топли дрехи и се движиш. Няма нищо по-ободряващо и освежаващо от една кратка разходка в студа, в която да разчистиш мислите си. С пуловер, топло палто, плетен шал, шапка и ръкавици – как да не си готов за подвизи?

winter-1

4. Сняг

Не всяка зима можем да се радваме на пухкава снежна покривка, но в повечето случаи в България сме щастливци. Мисля, че децата най-много обичат снега, защото не отделят време да мислят за проблеми, закъсвания по пътищата и близки срещи с медицински лица. Те спонтанно се хвърлят в снега, целят се със снежни топки и се прибират със зачервени бузи, но километрични усмивки.

5. Щедрост

Най-студеният сезон носи със себе си най-топлите постъпки. Всяка година ставаме свидетели на десетки благотворителни кампании, проявяваме съпричастност и желание да помогнем на другите. Подобни проявления носят надежда за еволюцията на човечеството и ни правят по-смирени, добри и топли към нуждаещите се от помощ.

Забелязала съм, че именно зимният сезон е времето, в което съм попадала на най-много човечни постъпки сред минувачите. Сред тях са: даряване на топли дрехи за бездомните, помагане на закъсали коли, подадени ръце на хлъзгащи се минувачи върху леда, прибиране у дома на замръзващи животинки… Всички тези малки проявления на обич и топлина са повод да се замислим над едно: призмата, през която гледаме на света, зависи от нашите лични преживявания.

Зимата е много по-красива, ако носиш топлината вътре в себе си. И се научиш да я раздаваш.

Тагове: , , , , , , ,