Запознай се с Времето

Публикувано на 29.08.2013 в категория Вдъхновение от Симона

Времето е мъж, облечен с риза и панталон, висок, самоуверен, привлекателен… Ето ме и мен – нетърпелива, енергична и себична. Искам двамата да си поговорим на четири очи, но понеже е недостижим, се налага да се покача на един стол, за да мога да се изравня с неговата височина и директно да му отправя належащия въпрос: “Ти нямаш ли намерение да се позабързаш малко?” 

Вероятно той ще се разсмее, ще ме прегърне и ще ми каже, че “за хубавите неща трябва да се чака”. Какво клише… Но и на него никак не му е лесно – в края на краищата толкова много хора го дърпат наобратно, искайки да го забавят, някои мечтаят дори да го спрат… А аз, лудата, искам да го забързам!

Времето има много любовници и всички те остават в миналото, защото той не може да спре да се движи напред. Сега е решил да ме преследва, но върви с бавни, почти незабележими крачки зад мен, сякаш се опитва да ме провокира, да ме ядоса, да ме накара да заслужа с болка всичко, което искам да постигна още тук, на момента…

Проклет да си, Време!

Колко още трябва да те чакам да се забързаш? Имай милост към нас, холериците – ние сме крехки души с много амбиции, кипящи страсти и взрив от енергия… Нима очакваш да седим и да те чакаме? Не сме като другите, които кротко си играят с броеница или гледат с отегчение часовниците си. Искаме всичко, искаме го сега, искаме го по начина, по който на нас ни харесва, и не се срамуваме да си го признаем.

Усмихваш се? Ето това не го разбирам. Как може да си толкова търпелив и спокоен, когато ти се карам насреща? Ядосана съм, но не мога да ти се разсърдя, защото вярвам в “голямата картинка” и съм наясно, че търпението е добродетел. И все пак съм ти донесла енергийна напитка (уж давала крила) – изпий я, може пък да полетиш по-бързо… :))

Тагове: , , , , ,