Тренирай мозъка си с Peak

Публикувано на 10.03.2015 в категория Приложения от Симона

След като споделих по какъв начин можете да провокирате креативния си потенциал, днес реших да Ви запозная с едно от любимите си приложения.

Какво представлява Peak?

Накратко: приложение, което развива когнитивните ни способности чрез интересни и забавни игри. Всеки ден ще се сблъсквате с нови и предизвикателни начини да провокирате мисленето си.

Какви игри включва?

Можете да тренирате мозъка си в 5 различни области:

1) Езиково богатство

Замисляли ли сте се колко добре познавате английския език? Peak ще Ви докаже, че може да станете още по-добри в измислянето на думи, научаването на нови синоними и решаването на кръстословици.

Предизвикателствата, които се включват в тази категория, са различни и се падат на случаен принцип. Подобреното представяне с всеки изминал ден ще доведе до все по-трудни и интересни задачи.

2) Памет

Едно от най-ценните умения в наши дни е възможността да запомняме. При положение, че сме облъчени от толкова много информация, това се превръща във все по-нелека задача.

Игрите, които можете да изпробвате в тази категория, започват от запомняне на определени пътеки, през ориентация в пространството и достигат до запаметяването на градове.

3) Решаване на проблеми

Познавателната способност е изключителна важна и развива вниманието, възприятието и цялостната преценка. Благодарение на игрите в тази категория можете да се научите да съставяте фигури, да смятате по-бързо, както и да се ориентирате по-лесно как да решите определена загадка.

4) Гъвкавост

Друго си е да трябва едновременно да познаете цвят, (не)четност на число и дали една буква е гласна или съгласна… На пръв поглед всичко това звучи невъзможно, но интригуващите игри от тази категория помагат много за балансирането на няколко различни задачи едновременно. Забавлението е гарантирано!

5) Фокус

В последната категория можете да изпробвате задачи за подобряване на цялостния Ви фокус – като се започне от “елиминирай излишното” и се достигне до много по-сложни игри, изискващи не само фокус, но и бързина. Добрата новина е, че ако не успявате да подобрите предходните си постижения, Peak започва да улеснява задачите и се съобразява изцяло с Вашия личен ритъм.

Източник: http://wpuploads.appadvice.com/ Всички права запазени.

Защо обичам Peak?

Причините са много, но една от тях е, че усещам много бързо положителния ефект върху цялостния ми тонус, концентрация и фокус. Ако правите редовно упражненията, започвате да изпитвате желание за самодисциплина.

Друго от предимствата на Peak e, че проследява Вашия прогрес във времето и съдържа подробна статистика за потребители във Вашата възрастова категория, както и сравнение според съответните професии.

Peak e безплатно приложение, което можете да си изтеглите за iOS и Android. Има и платен абонамент с варианти за месец (4.99 €), година (34.99 €) или завинаги (99.99 €).

P.S. Ако статията Ви е била полезна, ще се радвам да я споделите. Нека и други се позабавляват с Peak :)

Тагове: , , , , , , , , , ,