Живот на забавен кадър

Публикувано на 01.07.2014 в категория Вдъхновение от Симона

Случвало ли ти се е да искаш да спреш момента? Да го уловиш за миг, преди да се изплъзне завинаги? Искало ли ти се е да останеш заключен в случващото се, за да не свърши никога?

Имам новини за теб: Не можеш да спреш времето, но можеш да го забавиш. И сега ще те науча как да го направиш.

Когато изпитваме най-силни емоции и споделяме моменти от ежедневието си с най-важните за нас хора, осъзнаваме колко кратък е животът и колко важно е да се наслаждаваме на мига. Най-добрият начин да го направим е да си представим, че животът е… филм.

Това е една от тайните ми, която ме поддържа толкова щастлива и изпълнена винаги с желание за живот. Сега я споделям с теб. Ето какво правя: представям си, че съм героиня на собствения си филм и изживявам всеки силен момент като на забавен кадър, запечатвам го в съзнанието си по начин, по който никога да не се изтрие, и винаги да мога да го гледам отново и отново, когато пожелая.

Пример за филмов момент: Късна нощ. Такси. Специален мъж. Дъжд. Най-сладкото мълчание, придружено от четири усмихнати очи. И в момента, в който всичко това се случва, осъзнаваш колко е различно, колко е правилно, колко е всичко това, което винаги е трябвало да бъде. Забавяш момента, улавяш го, усещаш с всичките си сетива заобикалящата действителност и знаеш, че никога няма да го забравиш.

Един от любимите ми филми се казва Cashback, препоръчвам го на всеки, който още не е уловил умението да забавя времето и да изживява всичко по начина, по който си заслужава да бъде запомнено. Красотата се крие в малките неща – детайлите, жестовете, мимиките на лицето, ароматът на дъжд, трепетното очакване в горещ ден…

Не се откъсвай от действителността, фокусирай се в този момент. Бъди себе си, раздай частица от вдъхновението си на другите и получи десет пъти повече в замяна. Не се страхувай да рискуваш, не си поставяй ограничения, не преставай да вярваш.

Спри и се вслушай в себе си. Разбери какво искаш и намери начин да го постигнеш. Но преди всичко: не забравяй да оцениш прекараното време с хората, които го заслужават. Един ден ще се върнеш назад и само това ще е от значение, повярвай ми.

Всичко зависи от теб.

Тагове: , , , , , ,