Учи английски с Vocabulary Builder (Magoosh)

Публикувано на 29.06.2016 в категория Приложения от Симона

Преди няколко месеца започнах да използвам едно приложение на смартфона си, което много бързо се превърна в любимо. Днес ще ви запозная с една от най-добрите разработки на Magoosh, а именно – Vocabulary Builder.

Какво представлява приложението?

Magoosh предоставят упражнения, с които да можете да се подготвите за предстоящи изпити по английски език. Различните им приложения са насочени към конкретни курсове и серфицикации, като това, за което ще ви разкажа днес, е по-скоро за развлечение и запълване на времето за всеки, който иска да упражни и/или подобри английския си.

Vocabulary Builder разполага с 3 възможности за всеки потребител: учене на стандартни (GRE) думи; думи, подходящи за явяване на SAT; думи като за TOEFL. Всяка от категориите съдържа много нива, с допълнителни поднива.

Как се упражнява самият език?

Разполагате с една дума и трябва да посочите нейната дефиниция/синоним сред изброените. Ако успеете да познаете, продължавате напред с нивото и тази дума повече не се появява. В случай че не сте познали, разполагате с контекстов пример, за да разберете по-добре значението ѝ. Малко по-късно тя се появява пак и ако отново не я познаете, ще се показва, докато не я научите. Ако пък на втория опит вече сте научили значението ѝ, за всеки случай ще я видите още 1-2 пъти в хода на времето, за да я затвърдите.

Magoosh-Vocabulary-Builder

За кога и кого е подходящо?

Според мен Vocabulary Builder by Magoosh е подходящо приложение за всеки, който се готви за изпити, обича английския език или тепърва е започнал да го изучава и иска да се упражнява. Аз лично забелязах, че предпочитам него пред машиналното скролване във Facebook. Чувството да учиш нови думи и да вдигаш “нивото” си чрез геймификация е изключително приятно. Да не говорим, че и дизайнът е интуитивен. А, да, споменах ли, че е и безплатно?

Откъде мога да го изтегля?

Ето линкове за GooglePlay и AppStore.

Много ще се радвам да споделите своите впечатления, след като го пробвате. Споделете с приятели и приятно прекарване из дебрите на английския език :)

Тагове: , , , , , , , , , ,