Едно пътуване в La La Land

Публикувано на 04.01.2017 в категория Ревюта, Филми от Симона

La La Land съблече всичко цинично в мен. Завихри ме в една цветова феерия, изпълнена с красива музика, силни емоции и говорещи очи. В тази статия ще разкажа накратко защо този филм има оценка 8.9/10 в IMDb и бързо се нареди в моя личен топ 3.

Emma Stone и Ryan Gosling са най-хубавото нещо, което можеше да се случи на този мюзикъл. Дълбоко емоционални и експресивни, не бих могла да се сетя за по-добро дуо в главните роли.

Двамата герои срещат погледите си в една случайна вечер, а животът им се променя завинаги. Lа La Land не е типичният мюзикъл – тук музиката е дозирана, преплетена с невероятни гледки и незабравими погледи между главните герои. Макар и изключително внимателно подбрана, музиката не е единственият съществен елемент от филма.

La La Land е филм за мечтателите – онези, които често мислим за луди, защото са в свой собствен свят, където музиката никога не спира. И животът е един безкраен театър.

Вглеждайки се в главната героиня си припомних детските години, когато вървях по улиците и се заигравах с уличните лампи, въртях се по тротоара, пеех и се усмихвах на непознати. Понякога ми домъчнява колко много животът ни променя и ни кара да “пораснем”. Защо?

Какво значи да си пораснал? Да си по-сериозен? Или важен? Да спреш да се усмихваш на непознатите по улицата? Или да пееш тихо, за да не те помислят за луд?

La La Land е един от филмите, които ще се докосне до най-фината нишка на душата ти. Ще те накара да си спомниш за влюбването в човек, който те разбира. Без да е нужно да му говориш, защото музиката ви събира и е по-силна от думите.

Филмът ще те замисли, разчувства, изпълни с толкова много вдъхновение и нежност, топлина и обич. Не към конкретен човек, а към живота. Към този прекрасен живот, на който понякога забравяме да се наслаждаваме, защото сме прекалено заети да го планираме.

la-la-land

Календарите не носят щастие. Сроковете не носят щастие. Душата е свободна и винаги ще бъде. Не я затваряйте в кутийка, не се опитвайте да я излъжете, тя ще намери своят начин да си проправи път и да диша.

Колкото повече бягаш от истинското си призвание, толкова повече то ще те застига. Дори и да не вярваш в себе си, понякога е достатъчно да обичаш нещо толкова силно, че то само да повярва в теб.

La La Land е истинска наслада за сетивата, душата и определено е филм, който ще гледам отново и отново. Защото това не е просто филм, това е същински шедьовър. Пожелавам на всеки да изпита вълнението, с което аз излязох от киното.

За мен най-силното послание от филма е: “Мечтите губят своя смисъл, ако нямаш с кого да ги споделиш.” Понякога забравяме този малък детайл, но той е изключително съществен. Споделеното щастие е нещо много повече от емоция, то се превръща в цяло преживяване.

Ако откриваш романтиката в завихрените листа, падащия сняг или малките блещукащи пламъчета в очите на любимия, този филм ще те съсипе. От чисти, неподправени, сурови емоции. Всякакви.

И ще се почувстваш ЖИВ.

Тагове: , , , , , , , ,