6 инструмента за страхотна инфографика

Публикувано на 27.05.2015 в категория Маркетинг от Симона

Инфографиките се превръщат във все по-често използван инструмент за обобщаване на информация и превръщането ѝ във визуално приключение за сетивата. Днес реших да събера на едно място най-добрите сайтове за инфографики според мен (макар и подборът да беше изключително труден).

Да започваме!

1. Piktochart

Piktochart e може би един от най-разпространените инструменти за създаване на инфографики. Тук ще намерите страхотни, разнообразни дизайни в различни стилове. Имате възможност да си направите безплатен акаунт, както и да се възползвате от платените версии – LITE (15 $/месец) и PRO (29 $/месец). Добрата новина е, че имате широко поле за създаване на интересни и направени по Ваш вкус инфографики, като можете да променяте всичко, до най-малкия детайл.

2. Infogr.am

Тук нещата стават малко по-сериозни – с безплатен акаунт имате възможност да използвате до 10 инфографики, като трябва да се лишите от едни от най-полезните функционалности на сайта. Ако се интересувате от създаването на повече от 10 професионално изглеждащи инфографики, препоръчвам Ви да използвате платените услуги. Плановете са 3 на брой: PRO (15 $/месец), BUSINESS (42 $/месец) и ENTERPRISE (166 $/месец).

3. Easel.ly

Еasel.ly е един от любимите ми инструменти, защото предлага голямо разнообразие срещу скромна сума. Безплатната регистрация осигурява до 60 инфографики, а платения план PRO можете да получите срещу 3 $/месец. Още един бонус е колко добре се отнасят към потребителите си и отговарят редовно на всякакви въпроси.

 4. Canva

Ще Ви издам една малка тайна – почти всички картинки, които създавам за социалните мрежи, водят началото си от Canva. Обичам да комбинирам различните им инструменти, за да се получи нещо наистина красиво. И за да донеса още малко радост – услугата е безплатна за повечето картинки и ефекти, а всеки следващ платен елемент можете да закупите за по 1 $. Темплейтите им за инфографики са достатъчно на брой, така че можете да разгледате предложенията им още сега.

 5. Visual.ly

Стигнахме и до услугата, която струва много, но е страхотна инвестиция за компании. Ако искате индивидуално изработена инфографика от специалисти на база предоставени от Вас фирмени данни, дизайнерите от Visual.ly ще се постараят да предоставят най-добрите си ресурси, за да направят инфографиката, която заслужавате. Цените започват от близо 2 000 $, но за един сериозен корпоративен бранд според мен е абсолютно стандартна.

 6. Venngage

Много изчистени инфографики, повечето от които са безплатни. Ако са Ви необходими повече проекти, можете да се възползвате и от платения Premium план на услугата. При това положение можете да заплатите 190 $ за едногодишен абонамент или 19 $ за 1 месец. Темплейтите са много приятни и се подлагат на модификации.

+ БОНУС!

Не знам за Вас, но аз съм много голям фен на HubSpot и всички услуги, които предлагат. Представям на Вашето внимание техните 10 безплатни темплейта на инфографики. Можете да ги изтеглите още сега от тук.

Надявам се подбраните услуги да са Ви били полезни. Ако е така, ще ме направите много щастлива да ги споделите в социалните мрежи :)

Искате да добавите още интересни неща към списъка? Напишете коментар в полето по-долу.

Благодаря!

Сим

 

Тагове: , , , , , ,