5 причини да ползваш Evernote

Публикувано на 18.01.2017 в категория Приложения от Симона

За първи път ползвах Evernote през 2012 година, но така и не успях да разбера какъв точно е смисълът от приложението. Виждайки преди месец ентусиазма в очите на съпруга ми, реших да му дам втори шанс. И много се радвам, че го направих.

Какво представлява Evernote?

Приложение за водене на бележки, запазване и архивиране на информация, което може да бъде достъпно на различни електронни устройства (компютър, таблет, смартфон).

След като изяснихме основните функции на Evernote, нека преминем към причините да го изпробваш:

1. Писане на бележки

“Че за какво ми е, като имам Google Keep (Android) или Notes (iOs)?!” Добър въпрос. И отговорът е лесен – тук можеш да групираш бележките си в notebooks, да им слагаш тагове и най-важното – да използваш тази функционалност заедно с другите, които приложението предлага. Най-голямото предимство е, че не се налага да влизаш в няколко приложения, а можеш да отметнеш много задачи директно от Evernote.

2. Синхронизиране на различни устройства

Да си представим, че ти хрумва гениална идея. Записваш я на смартфона си и след няколко часа искаш да я представиш на шефа си, но с ужас виждаш, че не е у теб. Предимството на Evernote e, че това не може да ти се случи. Дори и да нямаш физически достъп до приложението на смартфона си, можеш да влезеш в уебсайта и веднага да синхронизираш всичко. Безкрайно удобна функционалност и за всички пътуващи.

3. Запазване на статии

Колко често ти се случва да си гледаш Bookmark-овете? На мен лично не често. Вероятно е въпрос на навик, но ми се струва хиляди пъти по-лесно да “клипна” статия в интернет, приложението директно да ми я сортира в някоя от желаните папки в Evernote и да мога да я прочета отново. Да не говорим колко по-удобно е да разпределиш всичката необходима информация по категории и да имаш достъп до нея, когато се нуждаеш.

Evernote-1

4. Скрийншотове

Искаш да покажеш нещо на приятел? Вместо да правиш скрийншот през телефона си и после да изпращаш снимката, можеш директно да я скрийншотнеш и вкараш в Evernote. Можеш да добавяш също анотации и всякакви други бележки, от които имаш нужда, за да поясниш идеята си.

5. Лесно споделяне

Evernote ти дава възможност да споделиш своите бележки, събрани материали и снимки по изключително лесен и удобен за теб начин. Не се налага да отваряш други приложения и да качваш наново всяко нещо, необходимо е само да влезеш в Evernote и да следваш тези инструкции.

*Забележка: Тук съм отбелязала само безплатните функционалности, все още не съм тествала платените версии. В тях можеш да откриеш още много екстри. Сравни плановете тук.

Колко струва приложението?

Базисната версия на приложението (60 MB пространство на месец; синхронизиране на 2 електронни носителя) е безплатна. До момента съм използвала само нея и съм много доволна. Другите варианти са Evernote Plus (1 GB/месец; неограничен брой устройства) на цена 30 евро годишно и Evernote Business (10 GB; неограничен брой устройства и много екстри като търсене на текст в pdf файлове) на цена 60 евро/година.

Заслужава ли си?

Можеш да го тестваш безплатно за неограничен период от време и да откриеш дали е “твоето нещо”. Моето мнение е, че приложението си заслужава. Ако чувстваш, че постоянно ти хрумват работни идеи, затрупан си от to-do листове, интересни статии и полезни материали, Evernote ще ти помогне да се преродиш и да пренаредиш живота си.

Всичко на едно място, достъпно по всяко време. Не звучи лошо, нали? :)

Тагове: , , , , , ,