E-manager 4 през погледа на един блогър

Публикувано на 06.09.2013 в категория Събития от Симона

Измина още едно събитие, на което имах удоволствието да присъствам. Четвъртото издание на E-manager допринесе за наличието на приятни емоции, нови контакти и полезна информация в областта на маркетинга, дигиталните комуникации, SEO и IT.

Тази статия няма да бъде скучна комбинация от изброяване на имена, описание на лекциите, изреждане на ползите. Ще се фокусирам върху начина, по който лекторите накараха аудиторията да се почувства, защото важното в случая бяха усмивките, които видях по лицата на хората, излизащи от залата.

Спомням си добре първото издание на E-manager, когато за първи път посетих семинар за маркетинг и IT. Една година по-късно се чувствам все така щастлива и развълнувана при подобни събития – чувството да се видиш/запознаеш с хора, които споделят твоите интереси и можете да говорите за копирайтинг, социални мрежи и SEO, докато свят ви се завие, е уникално…

Много хора ме питат “Защо посещаваш тези семинари? Не предпочиташ ли да прочетеш всичко в интернет?” Отговорът ми е следният: Едно събитие като E-manager 4 може да ти даде не само познания (които Google предлага в изобилие) в различни области, но и практически съвети от специалисти, които споделят своя опит с аудиторията. А и по какъв начин можеш да замениш новите контакти, интересните случки, обсъдените импровизирани казуси?

В този ред на мисли възнамерявам да разчупя рамката при писане на ревю и да отправя благодарностите си към следните лектори поради съответните причини:

  • На Майк Рам за интересната лекция, в която научих не само какво представлява проектното задание и как се изготвя, но и осъзнах колко важно е целите да бъдат SMART (конкретни, измерими, приемливи, реалистични и ограничени във времето).
  • На Николай Митев за полезните практически съвети и демонстрации на тема облачни решения, ентусиазма, интересните примери и не на последно място свежото чувство за хумор в този така труден за аудиторията момент преди обедната почивка… :))
  • На Евгени Йорданов за изпълнената с нова информация презентация, интересните примери за бизнес модели на едни от най-големите компании в света и полезните линкове за всички, които искат да научат нещо повече по темата.
  • На Георги Христов за организирането на това прекрасно събитие, както и практически ориентираната презентация, благодарение на която успях да разбера какви точно са разликите между стартъпите и Европроектите.
  • На Иво Илиев за уникалните слайдове, които успяха да събудят и най-нощните птици в залата, представяйки на вниманието ни куп полезни съвети за успех на Facebook страниците по един увлекателен и свеж начин.
  • На Димитър Димитров за интересната презентация, благодарение на която разбрах разликите между локалното и органично SEO, както и много нови неща за все по-бързо набиращата популярност социална мрежа Google+.
  • На Теодор Захариев за link building техниките, полезните практически съвети за по-добра оптимизация на сайтовете и триковете как да подобрим цялостно дейността си.
  • На Пламен Бързев и Росица Захариева за разчупеното представяне на “10-те смъртни гряха” при оптимизацията на landing page и съветите как да подобрим нашата собствена такава.
  • На Явор Сяров за интересните примери от практиката що се отнася ефективността на онлайн магазините, както и последващата увлекателна и полезна дискусия с аудиторията.
  • На Любомир Любомиров за вдъхновението, което ми поднесе, защото презентира по най-интересната тема за мен в целия свят (да, визирам точно копирайтинг) и за една конкретна много хубава мисъл: “Хората не купуват продукта, а ефекта от продукта”.

Благодаря и на всички, с които се запознах, имах възможност да поговоря и споделиха с мен впечатленията си от семинара. Понякога няма нищо по-хубаво от два дни в края на месеца, които да дадат успешен старт и вдъхновение за започване на новата седмица/месец/сезон. И нека не забравяме – “живата” комуникация с всички присъстващи е допълнителната съставка, която интернет не може да ти даде и поради която си струва да се посещават подобни събития. :)

Тагове: , , , , ,