Отчаяни бизнес съпруги

Публикувано на 05.02.2016 в категория Вдъхновение от Симона

Прекрасно е да си жена. Или поне в по-голямата част от времето, когато обществото не потиска твоята изначална женственост и все още ухаеш на нежност, топлина и доброта.

Какво представлява женската енергия?

Всички хора сме съвкупност от мъжка и женска енергия, като пропорциите при отделния индивид са различни. Проблемът възниква, когато от дамите струи повече мъжка енергия, а кавалерите се превръщат в слабия пол.

Най-общо женската енергия е свързана с чувствата, които изпитваме. Жената е създадена, за да обича с отворено сърце, да вдъхновява, да приема, да подкрепя, да свети от щастие и да привлича със своята нежност, топлина и мекота отсрещния пол. В днешно време, обаче, много от нас сме се превърнали в амбициозни, твърди, категорични, властни и с високи стандарти. Няма нищо лошо в нито едно от изброените, но масово забравяме, че нашата роля е съвсем различна.

Как да съчетаем работата със семейството?

С много мои приятелки сме дискутирали тази тема, защото обичаме работата си и искаме да продължаваме професионалното си развитие, но в същото време да бъдем грижовни съпруги и някой ден майки. Според мен златната среда се постига, когато се научим да балансираме енергиите в себе си. Всяка жена може да бъде успешна и дръзка на работното място и да се превръща в нежно и крехко същество в ръцете на любимия мъж.

И все пак… можем ли да развием женската си енергия?

Има много начини, по които да бъдем по-женствени, но ще изброя няколко основни. На първо място, жената излъчва любов към себе си и другите. За целта първо е необходима отговорна работа към теб самата, разблокиране на събраната негативна енергия, справяне с натрупаните неработещи поведения от миналото и прошка към всички, които са те наранили.

Следващата стъпка е да се грижиш за външния си вид. Не заради мъжете или жените около себе си, а заради теб самата. Когато слушаш тялото си и му подаряваш здравословна храна, повече сън и поддържаш своята хигиена, се чувстваш не само привлекателна, но и усещаш свежест и спокойствие отвътре.

Добре е да си наясно кои са силните ти черти и да ги подчертаеш (с грим, хубав парфюм, подходяща дреха за съответния случай), но най-важният момент е свързан с усмивката. Женствеността не може да бъде изразена с нацупени силиконови устни и намръщен приканващ поглед. Твоята естественост е ключът към хармонията в общуването с околния свят.

business-housewives-mirandakerr

Бонус трик за забързани бизнес дами

Като типичен представител с много мъжка енергия (макар и отскоро да развивам женското начало в себе си) мога да те посъветвам да отделиш 5 минутки и да направиш следното упражнение:

Застани на някое удобно място, затвори очите си. Сега вдишай 5 пъти дълбоко през носа и издишай през устата. Сложи дясната си ръка върху коремчето и насочи вниманието си там. Усети топлината от сексуалната енергия, която се съдържа в нея. Нямаш нужда от защити, нямаш нужда от маски, нямаш нужда от оръжия. Твоята женственост е по-силна от всичко друго, просто трябва да повярваш в нея. Да повярваш в себе си.

Заслужава ли си да бъдем женствени?

Най-трудният момент за мен беше да се “откажа” от методите, които са работили в живота ми до този момент. Мъжествеността ми помагаше да постигам целите си бързо, да бъда добър лидер, предприемчив човек, да разчитам на мозъка си и винаги да го използвам вместо сърцето. До момента, в който се изморих да усещам тази празнота отвътре. Празнотата да бъдеш най-добрия за всички останали, но да не знаеш как да бъдеш добър към себе си. Тогава осъзнах, че имам нужда от промяна и започнах да питам повече сърцето си какво иска, а не главата.

Разбира се, че си заслужава да бъдем женствени. Ние сме създадени като крехки, топли и нежни създания, но там някъде по пътя всяка от нас се научава, че в 21-ви век трябва да прави всичко сама и да не разчита на мъжете. А не е така. Нито ние можем без тях, нито те без нас. Силата ни като хора е да бъдем обединени и да се подкрепяме. Само тогава можем да живеем в хармония със себе си и другите.

Призовавам те още днес: захвърли презумпциите, ограниченията и болката, които си събрала. Стъпвай леко, нежно, плавно, сякаш преминаваш през света като излязъл модел от реклама на шампоан.

Ти създаваш своята реалност. Направи я красива като теб самата.

Тагове: , , , , , , , , , ,