Бизнес контактите – ключ към успеха

Публикувано на 19.09.2013 в категория Събития от Симона

Най-добрата инвестиция по отношение професионалното Ви развитие е създаването на бизнес контакти. Увеличаването на кръга от познати в различни сфери би могло да доведе до повече и по-добри възможности от работна гледна точка, а ограничаването на контактите затваря много врати пред Вашето професионално усъвършенстване.

Бизнес контактите са инвестиция на време, затова при създаването на такива следва да знаете по какъв начин да представите себе си в най-добра светлина. Усмивката, здрависването при запознанство, изразните средства, дори облеклото са от значение, когато искате да направите добро първо впечатление. Спокойните, уверени и комуникативни хора са много по-успешни по отношение създаването на устойчиви бизнес контакти, затова е желателно да помислите добре върху професионалното си представяне.

Къде бихте могли да разширите своя социален кръг?

Един от начините за набиране на бизнес контакти е чрез посещаването на специализирани семинари, където се коментират теми, които Ви вълнуват. В неформалната обстановка след лекциите имате възможност да се запознаете със специалисти от бранша, с които в последствие бихте могли да си бъдете взаимно полезни.

Можете да увеличите своите бизнес контакти онлайн, използвайки по адекватен начин социалните мрежи. Добавете се в групи по интереси във Фейсбук, следете постовете на основните инфлуенсъри в областта, която Ви интересува, вижте какво актуално се случва в Twitter, LinkedIn, Google+ и бъдете активни. Още един ключов момент е смелостта – от Вас зависи дали ще се запознаете с точните хора, защото много от тях дори не подозират за съществуването Ви и задачата да промените това е изцяло Ваша.

За улеснение на младите предприемачи, които не разполагат с време, удобна алтернатива е например организираното от JCI България събитие с цел създаване на бизнес контакти. Събитието ще се състои в три града (София, Пловдив, Варна) и ще включва кетъринг, полезни материали, възможност за нетуъркинг и неформална обстановка за осъществяване на бизнес контакти със специалисти от различни браншове. Като представител на морския град от трите, ще споделя малко повече информация за JCI Business Networking Event във Варна – то ще се проведе на 23-ти септември (понеделник) от 19:00 часа в хотел “Модус”, като по последни данни билетите вече са разпродадени, но се очакват още подобни инициативи занапред, затова имайте готовност за следващите.

В края на краищата не е важно по какъв начин създавате бизнес контактите си, а до каква степен умеете да се възползвате максимално от тях. Когато става въпрос за биснес, следва да оставите предразсъдъците и емоциите си на заден план, защото професионализмът и коректността са важни предпоставки за изграждането на стабилен и положителен личен имидж. Бъдете смели, креативни… и не забравяйте, че съществуват още много също толкова комуникативни и интересни специалисти, с които можете да се запознаете. Защо не още днес?

Тагове: , , , ,