Идеите, с които ще запомним BRAND !DEA

Публикувано на 25.05.2013 в категория Събития от Симона

Участниците в международния студентски конкурс BRAND !DEA 2013 представиха на вниманието на журито много интересни идеи, демонстрирайки талант и вдъхновение. Но защо все пак този конкурс ще остане във времето и има потенциала да се развие? Причините са няколко:

1. Предоставянето на възможности за изява на студентите

Конкурсът награди четири екипа в различни категории, като по този начин отдаде заслуженото на потрудилите се и поощри старанието на младите участници. Като настоящ магистър смея да твърдя, че не можем да се похвалим с многообразие от подобни възможности за студентите и се надявам занапред да се обръща повече внимание на амбицирането на младите да демонстрират своите таланти в различни области.

2. Стимулира се конкурентоспособността

Във времената, в които живеем, наблюдавам сериозен привкус на апатия у връстниците си, затова смятам, че подобни конкурси са ключът към възпитаването на амбиция, хъс и стремеж към развитие у студентите. С цел подготвяне за бъдещите премеждия, с които ще се сблъскват в работната среда, BRAND !DEA постави един срещу друг колеги, амбицирайки ги да се борят за спечелване вниманието на журито.

3. Създават се нови контакти

На подобни конкурси студентите не само успяват да се изявят посредством своите проекти, но и да открият много съмишленици сред останалите състезатели. Предоставя се възможност на участниците да натрупат опит, комуникирайки открито с журито, като по този начин понякога се раждат още по-добри идеи за последваща реализация.

Още много причини могат да бъдат изредени, но ще споделя какво лично аз усетих при вида на толкова много усмихнати студенти – искрено щастие. Щастие, защото са предпочели да “загубят” времето си, давайки гласност на идеите си, вместо да висят безцелно само по кафенетата и дискотеките. Подобни инициативи и участниците в тях ми връщат надеждата, че все още има мислещи хора, които искат да покажат потенциала си и да се развиват.

Brand Idea (4) small

Тъй като представените идеи бяха наистина много добри, препоръчвам да разгледате участниците и резултатите от гласуването на журито. За всички любопитни съм приготвила галерия със снимки.

В обобщение на всичко написано до този момент, ще се радвам на вашите коментари относно събитието, защото твърдо вярвам, че обратната връзка е ключът за подобрената организация при провеждането на подобни конкурси. Що се отнася до “будните” студенти – възползвайте се от всички възможности, които ви се предоставят, защото сега е времето да бъдете идейни, креативни, интересни и нахъсани. :)

Тагове: , , , , , , ,