13 страхотни реклами на дамски парфюми

Публикувано на 01.07.2013 в категория Ревюта, Реклами от Симона

 

Крайно време е да си призная нещо – парфюмите винаги са ми били голяма слабост. Уханието, усещането, споменът, който оставят в съзнанието, индивидуалността, която придават на притежателя си и воалът от емоции, пробуждащи всички сетива…  Всичко това, обвито в красива, елегантна, специфична за всеки един парфюм опаковка, поднесена с класа и финес от различните брандове. Колкото разнообразни са уханията на дамските парфюми, толкова различни са и рекламите към тях.

Представям на вашето внимание 13 от най-интересните и красиви реклами на дамски парфюми и ще се радвам да споделите кои са вашите фаворити от изброените.

1. CHRISTIAN DIOR – “J’ADORE”

Безспорно това е една от най-красивите, артистични и наситени с класа реклами. Участието на ослепителната Charlize Theron допълва златистия блясък и изяществото, които излъчва красиво оформената бутилка на J’adore. Препратката към безсмъртните Grace Kelly, Marilyn Monroe и Marlene Dietrich създава допълнителното усещане за класа, приемственост и златни спомени, постижими с уханието на J’adore.

 2. LACOSTE – “LOVE OF PINK”

Ако не харесвате розовия цвят, то със сигурност тази реклама ще ви накара да преосмислите предпочитанията си. Толкова нежна, красива, крехка, феерична, в съчетание с елегантната походка на модела в рекламата, розовите мехурчета, от които изплуват безброй красиви цветчета. Една истинска приказка за дами…

 3. YVES SAINT LAURENT – “PARISIENNE”

За разлика от предходната реклама, тази е дръзка, сексапилна, изпълнена със страст и провокация. Розата в ръката на Kate Moss напомня за страхотната нощ, в която е прелъстила своя любовник с уханието на неустоимия Parisienne. Рекламата на YSL затвърждава представата за парфюмите като средство за създаване и запазване на спомени.

 4. RIHANNA – “REB’L FLEUR”

Що се отнася до певиците със свои собствени марки парфюми, Rihanna показва прекрасни артистични възможности в рекламата към Reb’l Fleur. Основната концепция е свързана с преплитането на “добрата” и “лошата” дама, като фокусът е насочен не само върху красивите цветя, но и върху чувствения отпечатък на аромата. С цел рекламата да бъде изгледана докрай, ще оставя интерпретацията на слоганите на вас самите.

 5. CHANEL – “COCO MADEMOISELLE”

Няма да скрия колко много харесвам тази реклама, като бързам да подчертая, че причината за това не се крие в Keira Knightley. Брандът Chanel е оставил своя отпечатък в съзнанието на потребителите не само с качествените си парфюми, но и с класата, която символизира. Клипът е закачлив, елегантен, стилен, цветовете са в перфектен унисон с асоциативните връзки по отношение на бутилката. Музиката е изключително добре подбрана и сценарият на рекламата е страхотен – самият край оставя зрителите с притаен дъх. За любопитните ще оставя и линк към пълната триминутна версия на рекламата.

6. NINA RICCI – “RICCI RICCI”

Парфюмите на Nina Ricci винаги са ми харесвали, защото оставят усещането за женственост, сладострастие и стил. Рекламата на Ricci Ricci е много жизнена и закачлива – представя едно приключение в преследване на жената котка, която игриво се изплъзва до последната секунда.

7. CHRISTIAN DIOR – “MISS DIOR”

Свежест, женственост, любов и прекрасната Natalie Portman… Реклама, представена под формата на късометражен филм за прекрасните усещания, които всяка дама може да си подари с уханието Miss Dior. Нежна и изящна, женствена и прекрасна – това е госпожица Диор.

 8. CHANEL – “CHANEL NO.5”

Ето тук ми беше много трудно да си харесам конкретна реклама, защото това е най-популярният парфюм на Chanel, който (както се досещате) има многообразие от клипове в хода на годините. Спрях се на приказката с Nicole Kidman, защото не само пресъздава много добре усещането, което оставя аромата, но и остава дълго в съзнанието на зрителя с красивата история, която разказва.

 9. CHRISTIAN DIOR – “MIDNIGHT POISON”

Подбрах две реклами на Chanel, но не успях да се спра само на две по отношение на Dior – влюбена съм в интересните им рекламни кампании. Третият клип, който предоставям на вашето внимание, е с участието на фаталната Eva Green, облечена в прекрасна мрачна рокля, с тежки и красиви бижута, които в съчетание със страхотната песен на Muse – Space Dementia, оставят магнетичното чувство за отровна красота, хипнотизираша всеки, до когото се докосне.

 10. D&G – “THE ONE”

И все пак как би могла да съществува класация без участието на Dolce & Gabbana? Изцяло насочена върху блясъка и вниманието, което Gisele Bündchen получава през цялoто време, създавайки усещането, че е The one, рекламата остава в съзнанието на зрителите със своята дързост и елегантност.

 11. GIVENCHY – “ANGE OU DEMON LE SECRET”

Uma Thurman е една от актрисите, които с напредването на възрастта остават все така очарователни и красиви. С много финес е представена жената с нейните две лица – на ангел и демон, като преградата между тях се състои само от едно… огледало.

 12. BRITNEY SPEARS – “CURIOUS”

Предпоследна оставих една от най-добрите реклами на парфюми – тази на Curious. Парфюмът на небезизвестната Britney Spears представя една история, която трудно би могла да бъде описана с думи, затова препоръчвам просто да се насладите на 30-секундния клип и да задоволите любопитството си заедно с главните герои.

 13.  JEAN PAUL GAULTIER –  “MA DAME”

Като за последна реклама реших да ви представя нещо свежо, арт, много завладяващо и младежко. Заслугата за тази запомняща се реклама се дължи на добрия криейтив зад направата ѝ, но и на закачливата и жизнена Agyness Deyn.

Надявам се списъкът с реклами на дамски парфюми да ви е донесъл приятни емоции. Споделете кои от тях най-много са ви харесали и дайте своите предложения за сполучливи реклами на тази тематика. Полето за коментари ви очаква :)

Тагове: , , , , , , ,