10 интересни реклами на мъжки парфюми

Публикувано на 02.10.2013 в категория Ревюта, Реклами от Симона

След като представих на Вашето внимание едни от най-красивите реклами на дамски парфюми, ще разгледаме какви са тенденциите сред ароматите за мъже. Подбирайки най-добрите сред тях, ми направи впечатление, че повечето са имиджови, без сценарий, акцентът пада върху сексапила на моделите (учудващо, за разлика от повечето реклами на дамски парфюми).

Защо се получава така?

Според мен тази тенденция се дължи до голяма степен на факта, че таргет аудиторията при рекламирането на мъжки парфюми в повечето случаи са дамите. Желанието им да подарят на половинката си перфектния парфюм би могло да се подсили под въздействието на подобна реклама, докато господата оценяват класата и стила, но биха си избрали парфюм по-скоро изпробвайки го в магазина, отколкото разчитайки на реклама.

Каквато и да е причината масово да се налагат имиджови реклами на мъжки парфюми, в тази статия съм подбрала 10 реклами, които ще ви запленят не само с красиви модели, но и ще разкажат интересни истории.

1. PACO RABANNE – “1 MILLION”

Когато говорим за Номер 1, няма как да не се сетим за нашумелия и изключително успешен мъжки парфюм на Paco Rabanne. Рекламата на “1 million” запленява с класа, стил, черно-бял видеоклип и интензивна музика. Как да не му завиди човек на модела от рекламата, който получава всичко с едно щракване на пръсти… А може би следва да закупим парфюма, за да научим каква е тайната? :)

2. CALVIN KLEIN – “ENCOUNTER”

Да срещнеш звездата от “True Blood” Alexander Skarsgård късно през нощта изобщо не звучи като лош сценарий, особено когато ухае на Calvin Klein. Важни за историята са емоциите, които погледите на двамата главни герои излъчват, като дъждът може да се счита за трети участник в сюжетната линия. Представям на Вашето внимание рекламата на “Encounter”:

3. HUGO BOSS – “RED”

Hugo Boss също залагат на известни личности при представянето на своите парфюми, като всестранно развитият музикант и актьор Jared Leto е рекламното лице на “Red”. Харесва ми слоганът, цялостната концепция, но трябва да си призная, че комбинацията между червено и черно беше финалната причина да я включа сред 10-те изброени.

4. PACO RABANNE – “BLACK XS l’EXCÈS”

Доказателство, че красивите модели не са достатъчни за една атрактивна реклама, е следващият видеоклип. Музиката, дело на Iggy Pop, подсилва усещането за бушуващи страсти, лудост, младост, антиконформизъм и свобода, типични за ползвателите на “Black XS”. Много свежа и противоречива реклама, точно какъвто е и ароматът – или ще го заобичате, или ще го намразите, но в никакъв случай няма да Ви остави безразлични.

5. CHRISTIAN DIOR – “DIOR HOMME INTENSE”

Няма да крия симпатиите си към Jude Law – притежава магнетизъм и придава живот на всичко, с което се захване. Рекламите на Dior с негово участие са толкова интересни и различни сами по себе си, че ми беше изключително трудно да избера само една, която да включа. Поради тази причина няма да пропусна възможността да предложа на вниманието Ви най-популярната реклама с негово участие, дело на Гай Ричи, както и още една, направена изключително интересно като трейлър на филм. Защо все пак се спрях на рекламата на “Intense”? Заради усещането за интензивност, забързаност и страст, което оставя у вас, след като я изгледате. Уверете се сами…

6. EMPORIO ARMANI – “DIAMONDS”

Още един изключително атрактивен и талантлив актьор е главно действащо лице в следващата реклама. Josh Hartnett е причината да се насладите не само на класата и стила на Armani, но и да поискате да се съотнесете с него. Или както се пее в една известна песен: “Диамантите са най-добрите приятели на жената”, а какво ли щастие би било един от тези диаманти да е самият той, нали? :)

7. HUGO BOSS – “BOSS BOTTLED”

Той е стилен, елегантен, загадъчен, магнетичен, светът е в краката му… Той носи уханието на BOSS и се чувства като такъв. Той е Ryan Reynolds и може да Ви накара да поискате този аромат, благодарение на класата си и със “скромното” съдействие на невероятните Massive Attack и техния хит Angel.

8. GIVENCHY – “PLAY”

Свежа и красива е рекламата на мъжкия и дамския аромат на “Play”, в която чаровникът Justin Timberlake превръща една жена в много щастлива. Освен интересните визуални ефекти, няма как да пропуснем и музиката, която е изцяло негово дело.

9. BVLGARI – “MAN EXTREME”

Макар и BVLGARI да са любимата ми марка за мъжки парфюми, много малко от рекламите им са интересни и атрактивни. Представянето на “Man Extreme” за сметка на това включва какви ли не екстремни преживявания…

10. GUCCI – “GUILTY”

Като за завършек съм подбрала една наистина провокативна реклама – тази на “Guilty”. Както името на парфюма загатва, историята е свързана с много страст, секс и незабравими спомени. За Gucci е абсолютно типично всичко да бъде over the top, за което можем да благодарим и на поразителните Chris Evans и Evan Rachel Wood.

Има още много реклами, които можех да включа – популярната и критикувана от мнозина реклама на Brad Pitt за Chanel No.5, тaзи на Gucci с участието на James Franco, ароматът на David Beckham, Tom Ford и др. Подбрах тези десет, защото видях в тях нещо повече от един красив мъж. Ако се сещате за други интересни реклами на парфюми или искате да споделите впечатленията си относно някоя от изброените, използвайте полето за коментари :)

Тагове: , , , , , , ,